MUZIEKGEZELSCHAP


Abdoul Aziz Kane


Ik kom uit Senegal en kwam als vijftienjarige jongen in aanraking met muziek. Samen met jongens in de straat maakten we in 1976 muziek met lege tomatenblikken, messen, vorken en akoestische gitaren. Daar begon mijn liefde voor muziek.

Met deze muzikanten hebben we in 1980 een plaat gemaakt: “Diabar”. Tot 1997 heb ik in Dakar in diverse bands gespeeld en heel veel opgetreden in Senegal. Daarna ben ik in Nederland gekomen waar ik heb samen gespeeld met muzikanten uit Senegal en heb gewerkt o.a. bij standbouw bedrijven. Ik schrijf teksten en muziek en deel dat met de muzikanten van de band die zich laten inspireren door wat ik schrijf. De taal van de muziek verbindt ons met elkaar en maakt vrij. Ik speel gitaar, percussie en zing.

Charles van Heuven van Staereling


Hoi, ik ben Charles (55) en speel al wat jaartjes muziek met verschillende muziek instrumenten, ondanks lange tussen poses met betrekking tot het bespelen ervan.

Vanwege depressies, PTSS, HSP en Asperger zijn er zware, donkere periodes voor mij in het leven geweest maar heeft muziek toch een intens element gespeeld in het kunnen blijven vasthouden aan en hopen in een aannemelijke wederopbouw.

Voor een draaglijk leven wat uiteindelijk aardig is gelukt ben ik daarom ook blij dat ik in dit Muziekgezeldschap mijn talenten mag en kan gebruiken tot aan bij andere, verschillende gezelschappen de gehele week door op deze voor mij zo belangrijke manier van werkzaam te mogen en kunnen zijn.

Daniël Sahetapy


Drummen is mijn passie en bij Meijblues vind ik het leuk om daar als Gastdrummer te zijn.

Ik kom uit Rotterdam en het is een  hele belevenis dat begint al bij het reizen.

De Meijblues is voor mij een supertoffe uitdaging waarin ik als drummer veel ruimte krijg om akoestische Drumritmes toe te willen passen.
Het is gaaf dat ik Gastdrummer ben bij Meijblues uit Amsterdam.Remi de Caes


Hallo, ik ben Remi(Daddy-B) de Caes, ik ben 45 speel toetsen. Ik ben Telecom ontwerper geweest en hield mij vooral bezig met het ontwkkelen van Telefooncentrales/servers voor de medische sector. Ik zorgde ervoor dat artsen, ziekenhuizen, huisartsenposten werden voorzien van een telefoon sysyteem wat voeldeed aan de eisen van het ministerie voor volksgezondheid.

Van oorsprong ben ik een auto/motor monteur met de ambietie om de Harly & davidson garage van mijn vader over te nemen. Helaas is dat nooit zover gekomen. Ik ben toen een hele andere richting op gegaan en ben eelectronica zaan studeren. En omdat ik een muziek gek ben en graag ook muziek maak, ben ik al snel mijn eigen muziek instrumenten gaan maken. Ook ben ik geluids en belichtingstechniek gaan studeren. Ik maak dus rustig een muziek instrument van electronica die met de claxon van de auto muziek maakt en dat doorbeld.

7 jaar geleden werd ik ziek en sinds 2014 kwam uit dat ik de ziekte van Hasimoto heb. Dit is een aandoening van de schildklier. Door dat het langduurde heb ik meegemaakt hoe het is om niet meer te kunnen denk en praten. Ik was een kasplantje geworden, en sinds dat moment dat de ziekte uitkwam en ik er voor behandeld werd (en nu nog word) zijn mijn hersenen weer langzaam opgang gekomen. Ik als persoon heb ik altijd al mensen willen helpen, op de manier waarop ik het het beste kan. Ik help graag mensen die het psychische moeilijk hebben, met muziek en muziek fylosofie. En omdat ik mijzelf onderhand een ervaringsdeskundige vind. Een ervaringsdeskundige die het zich levendig kan voorstellen hoe mensen met een tijdelijke of permanente hersenschade hebben opgelopen. Maar ook mensem die depressief zijn help ik met muziek en muziekinstrumenten om even niet meer depressief te hoeven zijn.

Tamara van Scheppingen


Mijn naam is Tamara van Scheppingen, zangeres van de band ‘De Meijbleus’. Van jongs af aan ben ik op verschillende manieren met zang bezig. Van musical, tot koor tot leadzangeres in een band. Vroeger naast mijn professionele carričre als Psycholoog, tegenwoordig wekelijks in De Meijbleus.

Inmiddels is het al weer 11 jaar geleden dat ik werd getroffen door een hersenbloeding, een zogenaamde AVM (Arterio Veneuze Malformatie). Na een lange ziekenhuisopname en vervolgens revalidatie ben ik heel ver gekomen, maar wel nog steeds rechtszijdig beperkt en heb ik moeite met communiceren door mijn afasie.

Mijn werk als Psycholoog heb ik sindsdien niet meer kunnen doen, maar tijdens mijn revalidatie ben ik juist wel weer gaan zingen door mijn zangtherapie. Deze heeft mij geholpen met weer gaan communiceren, maar zingen was natuurlijk altijd al een hobby van mij. Dus toen ik via mijn logopediegroep in contact kwam met de band ‘De Meijbleus’, was mijn interesse direct gewekt.

Zingen vind ik erg fijn, en het gekke is dat een lied zingen mij soms beter afgaat dan een gesprek voeren. Daarnaast is het samen muziek maken ook gewoon een gezellige en uitdagende bezigheid. Over de jaren heen heeft de band zich steeds verder ontwikkelt en dat geldt ook voor mijzelf, wat lijkt uit het repertoire dat we tegenwoordig hebben.


Het Gouden IJ :: Ben van Meerendonkstraat 141 :: 1087 LB Amsterdam :: 020 756 65 23

Webdesign and development : iWebPro (c) 2016 : Interactive Web Productions