PROJECTEN

Meijblues
Bluesband

De Meijblues

De Meijblues is een muziekgroep, bestaande uit 6 volwassenen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Begeleid door de muziekagoog Hemmo Drexhage van Nieuw Amstelrade en vrijwilligers. Creativiteit, muzikaliteit en samenwerking zijn de basis. Via de muziek betekenen we iets voor anderen, laten we onze talenten zien en beleven we plezier in het muziek maken. Samen met vrijwilligers worden er op aanvraag optredens verzorgt.

Het ontstaan van de band en het werkproces is vastgelegd in een inspirerende filmdocumentaire, waarin de cliënten en begeleiders aan het woord komen. Tevens verscheen in november 2013 het onderzoeksverslag, ‘Mensen maken de band’. Deze is gerealiseerd door de WMO werkplaats van kenniscentrum voor sociale vraagstukken van de Hogeschool Utrecht.


Djembaya
Latin percussieband

Percussiegroep: Djembaya

Djembaya is een Latin percussieband bestaande uit vijf jonge mensen met een lichamelijke beperking en twee externe begeleiders (professioneel percussioniste Titia Bal en activiteitenbegeleidster Maita de Jongh). Deze band is in 2006 ontstaan uit een samenwerking tussen het activiteitencentrum van Nieuw Amstelrade en de Muziekschool Amsterdam. Het doel was de integratie tussen mensen met en zonder handicap te bevorderen. En dat is gelukt!

Met groot enthousiasme en inzet hebben we aan een swingend Latin repertoire gewerkt. Dit resulteert in jaarlijkse, succesvolle optredens en persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Kijk naar film die hierover gemaakt is, ‘Van repetitie tot het Podium’.


Het Gouden IJ :: Ben van Meerendonkstraat 141 :: 1087 LB Amsterdam :: 020 756 65 23

Webdesign and development : iWebPro (c) 2016 : Interactive Web Productions