PROJECTEN

Kopdrift & Hartscheur

In het voorjaar van 2016 sloegen theatermaker Luc Boyer en muziekagoog Hemmo Drexhage van de Theaterwerkplaats van Nieuw Amstelrade de handen ineen, en startten het project Kopdrift & Hartscheur. Het doel was om ervaren en minder ervaren bewoners van Amstelring en bewoners uit de Amsterdamse wijk Buitenveldert een podium te bieden. De voorstelling kwam tot stand door het samenbrengen van ieders ervaringen. Het resultaat is een bijzondere voorstelling, was te zien op donderdag 22 september om 20:00 in het Huis van de Wijk in Buitenveldert.


Ik denk, dus ik ben, ik voel, ik wil

Soms nemen hart en hoofd wegen die het lichaam niet volgen kan. Toch nemen de spelers ons mee, opnieuw en opnieuw, zoekend naar dromen, herinneringen en het landschap van hun jeugd. Ze tonen hun kracht en kwetsbaarheid in het najagen en loslaten van hun verlangen. Dansend in een wals op wielen, vliegend, risico's nemend, om zichzelf en elkaar uiteindelijk te vinden. Alles doen ze, maar vergeten worden? Nee, dat niet.MAG IK BIJ U IN DE ETALAGE

KIJK: DE TIJD VLIEGT

OTHELLO

WALKS

Dit jaar hebben onze artiesten een kunst- en theaterroute gemaakt langs de winkels van IJBURG. Een verrassende en speelse manier om ondernemend IJburg én IJburgers met een beperking bij elkaar te laten komen en zich te presenteren aan het publiek.

Met deze voorstelling namen de acteurs en medewerkers van De Theaterwerkplaats afscheid van de locatie Amstelrade waar we elke week repeteerden en al onze voorstellingen gemaakt hebben.

We hebben het beroemde toneelstuk van Shakespeare op onze eigen manier verteld en teruggebracht naar drie essentiële scènes

Het doel van dit project, is net als bij het IJburgproject, om buiten de muren, in contact te komen met de omgeving en de mensen op straat. Maar wel op een heel andere manier dan op IJburg. Iedereen wordt uitgenodigd mee te doen, kunstenaars, publiek op straat en we werken met twee verschillende groepen. Ze hebben elkaar nog niet ontmoet, dus dat wordt ook spannend!

Het Gouden IJ :: Ben van Meerendonkstraat 141 :: 1087 LB Amsterdam :: 020 756 65 23

Webdesign and development : iWebPro (c) 2016 : Interactive Web Productions